célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Nyíregyházán is kékben sétálnak a vastagbélrák ellen

Nyíregyházán a Kossuth téren is várják mindazokat, akik felvállalják betegségüket, figyelemfelhívó részvételükkel támogatják a betegeket, s a betegség elleni küzdelmet. Azt kérik: aki csak teheti, viseljen kéket.

A Hajdú-Bihar megyei, a dorogi és a nyíregyházi ILCO egyesület közös programját 2014. március 6-án csütörtökön 10 órára hirdették meg, a rendezvény szakmai védnöke Móricz Istvánné, a Jósa András Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója.

A mellrák elleni küzdelem rózsaszín szalagját ma már nagyon sokan ismerik, ám a vastagbélrák még mindig tabutémának számít, ez ellen szeretnének tenni a rendezvény szervezői. Indokolja ezt, hogy a vastagbélrák az egyik leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat, amivel Magyarországon is minden egyes évben 9-10 ezer ember szembesül. A "kék séták" terjedésével szeretnék elérni, hogy minél több szó essen a betegségről, annak megelőzéséről, s a betegek gyógyításáról.

Kapcsolódó cikkek:
Legyen egy kék napod a vastagbélrák ellen!
Hányan szembesülnek 2014-ben a vastagbélrákkal?
Milyen az ideális széklet és milyen elváltozások gyanúsak?

Tízezrek nem tudják, hogy már vastagbélrákosok