célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Legyen egy kék napod a vastagbélrák ellen!

Március a vastagbélrák elleni küzdelem nemzetközi hónapja, ennek jegyében idén immár harmadszor rendezik meg a Legyen egy kék napod! megmozdulást Budapesten: kék szalag és öltözet viselésére buzdítanak mindenkit a betegség elleni küzdelem és az érintett betegekkel való szolidaritás jegyében.

"Ünnepeljük a túlélőket, és segítsünk a betegséggel küzdőknek a vastagbélrák elleni hónap részeként megszervezett Legyen egy kék napod! programmal" - szól a szervezők mozgósító felhívása. A programot minden évben március első péntekén rendezik meg, amikor azt kérik mindenkitől, hogy öltözzön kékbe, hogy minél többek figyelmét fel lehessen hívni a betegségre. Azt szeretnék elérni, hogy a kezdeményezésből iskolák, munkahelyek, közösségek csatlakozásával igazi mozgalom fejlődjön.

Brjeska Dóra, a rendezvényt szervező Van Holnap! Zsákos Alapítvány munkatársának a RáksejtStop portálhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a 2014-es központi tájékoztató rendezvény március 7-én pénteken 10 és 12 óra között lesz a Duna Pláza földszinti átriumában, ahol a rák megelőzése és a szűrések révén az időbeni felismerés lehetősége kerül a fókuszba a fővárosi kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével közös rendezvényen.

Kapcsolódó cikkek:
Hányan szembesülnek 2014-ben a vastagbélrákkal?

Milyen az ideális széklet és milyen elváltozások gyanúsak?

Tízezrek nem tudják, hogy már vastagbélrákosok
Vastagbélszűrési kísérleti program
Nézze meg a székletét, mielőtt lehúzza!
Székrekedés, gondok a wc-n: bélrák is okozhatja!
Több időt kellene a wc-n tölteni