célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Szolnokon is összejönnek a rákbetegek

Furcsa JózsefnéFórumra hívják a sorstársakat és a családtagokat Szolnokon: a városban a daganatos betegeket két szervezet is összefogja, ez alkalommal a "Rák ellen-, együtt-, egymásért" Egyesület hirdetett találkozót, amelyen szakmai, civil és társadalmi kérdések egyaránt napirendre kerülnek.

Amint Furcsa Józsefné, az egyesület vezetője a Ráksejtstop.hu portált tájékoztatta, a fórumot "Vagyunk, segítünk" mottóval hirdették meg. A találkozónak a Szolnokon a Kossuth tér 5. szám alatt található Múzeum Étterem szolgál helyszínéül december 14-én kedden 11 órától. Az előadásokat az egyesületi elnök nyitja a civil szervezet történetének 1989-ig visszamentő felidézésével, majd dr. Kállai Mária beszél a szolnoki önkormányzat és a civil szervezetek kapcsolatáról. Dr. Bene Ildikó a szűrővizsgálatok szerepét és jelentőségét tekinti át, majd dr. Farkas Ilona a "Rák ellen, az emberért, a holnapért" Társadalmi Alapítvány működéséről ad áttekintést. Őt Mikéné Bodor Mária, a Rákbetegek Országos Szövetsége elnökének felszólalása követi, míg az előadásokat Magyar Béláné visszatekintése és a cégek társadalmi felelősségvállalásáról szóló referátum, az eseményt pedig zenés-verses előadás zárja.

Kapcsolódó cikkek:
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben