célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Májusban is találkoznak a Gyógyulj Velünk Egyesület tagjai

Mi a teendő, ha a kontrollvizsgálatok során kiderül, hogy a beteg állapota rosszabbodott? E témakörben tartanak betegtájékoztató és felvilágosító előadást a Gyógyulj Velünk Egyesület következő, május végi egyesületi napján.

Az emésztő-szervrendszeri daganatos betegeket és hozzátartozóikat tömörítő és segítő Gyógyulj Velünk Egyesület szeretettel vár minden érintettet és érdeklődőt 2014. május 29-én kezdődő klubnapjára. A soron következő találkozás témája a kontrollvizsgálatok alkalmával kiderülő esetleges állapotrosszabbodás kérdése. Emellett a klubnapon mutatják be a Gyógyulj Velünk Egyesület első betegtájékoztató füzetét, amely az emésztőrendszeri daganatos betegségek és kezelésük témakörében nyújt hasznos információt az érintetteknek.

A  Gyógyulj Velünk Egyesület célja, hogy segítse, támogassa és informálja a daganatos betegségben érintetteket és hozzátartozóikat, ezért rendszeres klubtalálkozóin meghívott szakemberek segítségével időről-időre sokakat érintő kérdéseket igyekszik körbejárni.

A találkozó programja:
1. Előadás és válaszok a kérdésekre
Az előadás címe: Ha a kontrollvizsgálat eredménye rosszabbodik...
Előadó: Dr. Petrányi Ágota, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai osztály onkológus főorvosa. Az előadás a 2013. április 30-i, „A daganatos betegek teendői a műtét utáni kezelés és ellenőrzés idején” tárgyú, nagysikerű prezentáció folytatása.

2. A Gyógyulj Velünk Egyesület első betegtájékoztató füzetének bemutatása
Bemutatja: Dr. Udvari László, elnökségi tag
A kiadvány címe: Emésztőrendszeri daganatos betegségek és kezelésük. Ajánlások betegtársainknak a kemoterápiára való felkészülésre a kezelések alatti és kezelések befejezése utáni időszakra. A tájékoztató füzetet a terjesztése előtt, az Egyesületi Napunkon résztvevők számára elsőként adják át ingyenesen.

3. Egyesületi hírek, tájékoztató
Előadó: Dr. Lakos István, elnök

A rendezvény helyszíne és időpontja: Szent László Kórház 19-es pavilon, Tűzmadár Ház, 1097 Budapest, Albert Flórián (Gyáli) út 5-7, , 2014. május 29-én 14 óra 30 perc. 

Kapcsolódó cikkek:
Nem elég a rákra figyelni a rákbetegeknél sem
Kontrollvizsgálat: vérkép, tumormarker, képalkotás
Háziorvosi gondozás a daganatos betegségben