célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Sorstársak

Hogyan lehet gyógyítani a vastagbélrákot? Debrecenben elárulják

Március a vastagbélrák ellenes küzdelem nemzetközi hónapja, a harcot zászlajára tűző mozgalom színe pedig a kék, ennek nyomán ezért Kék Konferenciaként hirdették meg Debrecenben azt a tudományos-ismeretterjesztő fórumot, amelyen a kolorektális daganatok kezelésének csaknem minden aspektusa terítékre kerül.

A rendezvénynek a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet (4031 Debrecen, Bartók Béla u. 2-26.) konferenciaterme ad otthont 2014. március 21-én pénteken 10 órától, az esemény társszervezője a Hajdú-Bihar Megyei ILCO Egyesület.

A programot Bátoriné Gém Eszter, az ILCO Egyesület elnöke nyitja meg, majd dr. Plósz János gasztroenterológus szakorvos beszél a vastagbéldaganatok kialakulásáról és diagnosztikájáról. A tumorok műthetőségéről, a sebészi kezelés részleteiről dr. Kincses Zsolt, a kórház általános sebészeti osztályának vezető főorvosa ad áttekintést. A vastagbélrák komplex onkológiai kezeléséről dr. Árkosy Péter klinikai onkológus adjunktus tájékoztat. Külön előadás hangzik el a béldaganatok szűrési lehetőségeiről, amit dr. Barta Iván, a mátészalkai sebészet osztályvezető főorvosa jegyez.

Hogyan éljük túl az első öt évet? - teszi fel a kérdést Péter Mária írónő, az "Öt éven túl" című könyv szerzője. Végül Bátoriné Gém Eszter referál a betegjogokról, illetve a betegszervezetek rehabilitációt elősegítő munkájáról, az érintetteknek kínált lehetőségekről.

Kapcsolódó cikkek:
Hányan szembesülnek 2014-ben a vastagbélrákkal?
Milyen az ideális széklet és milyen elváltozások gyanúsak?
Tízezrek nem tudják, hogy már vastagbélrákosok
Vastagbélszűrési kísérleti program
Nézze meg a székletét, mielőtt lehúzza!
Székrekedés, gondok a wc-n: bélrák is okozhatja!
Több időt kellene a wc-n tölteni