célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Kapcsolat

Vastagbélrák: telefonos segítség a betegeknek

Sok feszültség forrása az információhiány, ezért a Meggyógyulhatsz Egyesület két telefonvonalat is működtet, amelyeken a vastagbélrákos és végbélrákos betegeknek és családtagjaiknak igyekeznek információkkal szolgálni, valamint a gyakorlati segítség mellett lelki támaszt nyújtani.

A betegséggel kapcsolatos kérdésekben a (70) 222-5212-es szám tárcsázható, míg a rehabilitációs foglalkoztatásról, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségéről a (70) 212-6606-os telefonszámon kérhetők információk. A vastagbélrákos és végbélrákos betegek élhetőbb életéért dolgozó civil egyesület folyamatosan igyekszik felvenni a kapcsolatot az ország munkaügyi kirendeltségeivel, hogy naprakész információval szolgálhasson a csökkent munkaképességű betegek elhelyezkedési lehetőségeiről is.

Általános tapasztalat, hogy a betegek sokszor nem kapnak kielégítő tájékoztatást az ellátásuk során, az orvosok leterheltsége miatt gyakran nincs idő arra, hogy feltegyék az őket foglalkoztató, illetve aggasztó kérdéseiket. A civil szervezet ugyan budapesti székhelyű, ám az ország egész területéről várják a hívásokat. Célkitűzésük szerint igyekeznek segíteni abban, hogy a betegséggel frissen diagnosztizált betegek megismerhessék sorstársaik tapasztalatait, ezáltal maguk is magabiztosabban küzdhessenek a betegséggel.

Kapcsolódó cikkek:
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Túl kevesen ismerik a betegszervezeteket