célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Orvos válaszol

Limfóma első tünetei?

Kérdés

Az alábbi problémámmal fordulok segítségért Önökhöz:
55 éves vagyok és rendszeresen sportolok. Pár hónapja a jobb csípőm elkezdett fájni, majd mikor ez elmúlt, a jobb térdemben éreztem fájdalmat. Az orvos csonthártyagyulladást állapított meg. Más ízületeim is érzékenyek lettek. A vérképem romlást mutat: csökkent a vörösvértest számom, a fehérvérsejtszámom 3,2 lett. A reumafaktorom a koromhoz képest normális, 2-es. A lágyéki nyirokcsomóim kb. 1-2 hónapja duzzadtak. Tapasztalok még fogyást és éjszakai izzadást is. Lehetnek ezek egy kezdődő limfóma tünetei? Rákos sejteket a véremben nem találtak egyelőre. Pár éve méhszájsebet is diagnosztizáltak nálam. A fizikai állapotom egyelőre nem romlott.

2014-08-0614:00:57

Válasz

A tünetek, amelyeket leír, sokféle betegség első tünetei lehetnek, ezek úgynevezett általános (nem speciális) tünetek, amelyek persze lehetnek akár limfóma vagy más rosszindulatú betegség bevezetői is, de okozhatja valami egyszerűbb fertőző betegség, vírusfertőzés is. Az is lehet, hogy majd elmúlnak, és semmi kézzel fogható (diagnosztizálható) betegség kialakulását nem lehet Önnél észlelni. Valószínűleg egy kontroll vérképet pár hónap múlva érdemes csinálni, illetve ha új tünet, elváltozás jelentkezik, akkor ismételt orvoshoz fordulás tanácsolható.

Kapcsolódó cikkek:
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben!?
Limfóma: nyirokszervekből kiinduló daganatok
Limfóma: egyre több a beteg idehaza is

Válasz: 2014-08-1323:13:48