célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Aktuális Hírek

Orvosok tanultak a vastagbélrákról

A vastag- és végbél daganatok kezelése volt a témája a Balassa János megyei kórház akkreditált onkológiai továbbképzésének. A patológiai leletek éppúgy napirendre kerültek, mint a sebészi és onkológiai teendők.

Amint arról a főszervező, dr. Al-Farhat Yousuf belgyógyász-onkológus főorvos tájékoztatott, a képzés célja az volt, hogy a résztvevők áttekintést kapjanak a rákbetegségek előfordulásáról, korszerű diagnosztikájáról, valamint a komplex kezelések legújabb nemzetközi szintű eredményeiről, lehetőségeiről.

A résztvevőknek lehetősége volt a megyében és a régióban onkológiai ellátást végző szakemberekkel való személyes tapasztalatcserére és konzultációra a daganatos betegek magas szintű ellátásának biztosítása érdekében. A képzés során előadások hangzottak el többek között a vastag- és végbél tumorok sebészi kezeléséről, valamint a patológia jelentőségéről e daganatok szempontjából - adta hírül a Tolnai Népújság.

Kapcsolódó cikkek:
Megkérdezték: milyen idehaza az orvosi ellátás?
Személyre szabott orvoslás: várakozások és lehetőségek
Beszéljen az orvos nyíltan a rákról?
Hányan tudják meg idén, hogy vastagbélrákosok?