célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása célzott terápia - áttétek visszaszorítása - onkológiai kezelés - metasztázisok gátlása

Aktuális Hírek

Nemzetközi konferencia a vizelet és széklet inkontinenciáról

A Nemzetközi Kontinencia Társaság 2013. október 11-én angol, holland, német és osztrák előadókkal továbbképző konferenciát rendez a fővárosban a Magyar Kontinencia Társaság IV. Kongresszusával együtt. A neves külföldi szakemberek részvételével megrendezendő esemény összefoglalja a hólyag és végbélműködés szabályozásával kapcsolatos legújabb ismereteket.

Az előadók az urológia, a szülészet és nőgyógyászat, az ideggyógyászat és pszichiátria, a háziorvosi és a gyógytornászi feladatok és az ápolás számára nyújtanak korszerű ismereteket. A kongresszus egyik célja a megelőzés, a különböző szakmák közti együttműködés lehetőségeinek megtárgyalása, a tennivalók megfogalmazása. Ide tartozik az inkontinens betegek kórházi ápolása más betegségek kezelése során, illetve az inkontinensek gyógyászati való segédeszközökkel ellátása. "Reméljük, hogy a IV. kongresszus tanulságai felhasználhatóak lesznek mind a magyar, mind a környező országok meghívott képviselői számára a vizelet és széklet inkontinencia káros hatásainak csökkentésére" - fogalmazott prof. dr. Katona Ferenc, a Magyar Kontinencia Társaság elnöke és dr. Hamvas Antal, a szakmai szervezet főtitkára.

Kapcsolódó cikk:
Körülményesebb hozzájutni a sztómazsákokhoz