Életmód
Hatékony lehet a jóga az alvászavarok ellen
2012. március 04. vasárnap, 04:57
A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
Életmód
Ön is hazudik az orvosának?
2012. február 28. kedd, 12:22
Ha a szexről, drogról vagy helytelen táplálkozásról van szó, a betegek nem mindig mondanak igazat az orvosnak. A füllentésnek azonban gyakran súlyos következményei is lehetnek.
Életmód
Fontos ki hogyan érzi magát a bőrében
2012. február 21. kedd, 04:34
Ahogy az emberek a saját egészségi állapotukat értékelik, meghatározza nagyjából mennyi ideig fognak még élni. Ahogy a jelzők egyre negatívabbá válnak, úgy növekszik a halálozás kockázata, függetlenül a már ismert tényezőktől, mint a dohányzás, az alacsony iskolázottság és a már meglévő betegségek.
Életmód
Kevesebb tömény ital, kevesebb szájüregi rák
2012. február 13. hétfő, 00:50
Az alkoholfogyasztás hosszútávon akár háromszorosára növelheti a szájüregi rák kialakulásának kockázatát. Az angolok reklámkampánnyal próbálják meggyőzni az embereket, vajon milyen eredménnyel járnak?
Életmód
Jó receptek az egészséges öregkorhoz
2012. február 05. vasárnap, 15:54
Öt évre tervezett tudományos programot indít a WHO a betegségmentes öregedést legjobban biztosító étrend összeállítására. Az öregedő Európa számára indított NU-AGE munkaterv kiemelten foglalkozik a 65 évesnél idősebb lakosság optimális ételeinek elkészítésével és terjesztésével.
Életmód
Vöröshúsok hatása a bélrákra, hasnyálmirigyrákra
2012. január 26. csütörtök, 04:39
Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között.
Életmód
Zöldségfélék, káposzták hatása a bélrendszerre
2011. november 14. hétfő, 03:52
A káposztafélék családja, beleértve a brokkolit is, fontos szerepet játszik abban, hogy a bélrendszer és ezáltal az egész szervezet egészséges legyen. Ezek a zöldségek a belek falának immunrendszeréhez szükségesek - írja egy nemzetközi kutatócsoport a Cell című szaklapban.
Életmód
Táplálkozási tanácsok: mit csinálnak a dietetikusok?
2011. június 29. szerda, 00:30
Táplálkozási tanácsokat mindenki tud adni. És sokan kaphatók is rá, kérve meg kéretlenül, főként azok bombázzák kiválónak és egyedül üdvözítőnek kikiáltott ötleteikkel a fogyasztókat, akik a könnyű és gyors anyagi boldogulást remélik megtalálni a táplálkozás szokások kaotikus világában. De a táplálkozás igazi értői igyekeznek egyre inkább tudományos rangra emelni a szakmát: a közelmúltban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai elismerését a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház dietetikai szolgálata kapta.
Bővebben: Táplálkozási tanácsok: mit csinálnak a dietetikusok?
Életmód
Az alváshiány és a vastagbélrák öszefüggését vizsgálták
2011. március 16. szerda, 15:42
Már korábban kimutatták, hogy a túl kevés alvás növeli az elhízás, a szívbetegség, a diabétesz és a halál kockázatát. Most még a vastagbélrákot is hozzáadhatjuk a listához. A Cancer februári számában megjelent alapvető vizsgálat kimutatta, hogy azoknál, akik átlagosan 6 óránál kevesebbet alszanak éjszaka, majdnem 50 százalékkal nagyobb a kolorektális adenómák kockázata, mint a legalább 7 órát alvó emberekben. Ha nem kezelik őket, az adenómák rosszindulatúvá válhatnak.
Bővebben: Az alváshiány és a vastagbélrák öszefüggését vizsgálták
Életmód
Gondolatainkkal is gyógyíthatunk
2012. január 17. kedd, 20:50
A daganatos betegségek gyógyításának pszichológiai vonatkozásairól tartott előadást a napokban Fodorné Vincze Anna klinikai szakpszichológus Egerben.
Életmód
Miért adunk levest a betegnek?
2012. január 25. szerda, 19:14
Hiába a gyógyászati újdonságok, az újabb és újabb táplálkozási divatok, a lábadozó betegek táplálása nem sokat változott az elmúlt évszázadok során: az egyik kedvelt "gyógyír" a mai napig a leves. Az okokat vizsgálva egy amerikai tudós meglepő eredményre jutott: azt állítja, hogy a leves a bébiételekhez való hasonlóságának köszönheti lankadatlan népszerűségét.
Életmód
Étrendi tanácsok a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez
2011. május 02. hétfő, 06:00
Néhány egyszerű életmódbeli és étrendbeli változtatással a vastagbélrák kialakulásának kockázatát csökkenthetjük. Miután a biológia nem matematika, garancia nincs a sikerre, ám az elmúlt évek kutatásai néhány támpontot már szolgáltattak ahhoz, hogy a kockázat legalább mérsékelhető legyen.
Bővebben: Étrendi tanácsok a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez
6 / 9 oldal
Keresés
Aktuális Hírek
- + Ki segít az onkológia falain kívül a daganatos betegeknek?
- + Tovább nőtt a recept nélküli készítmények forgalma
- + Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján
- + Ezt mindenképp olvassa el a D-vitaminról!
- + Csökkenhet a sugárterápiára várók előjegyzési ideje
- + Vitaminhiány a szájüregi problémák hátterében
Tudományos Cikkek
- + Vastagbélrák - a vörös illetve a feldolgozott húsok a felelősök?
- + Nincs, s nem lehet egyetlen általános rákgyógyszer
- + Hányan szembesülnek 2014-ben a vastagbélrákkal?
- + Mennyi rákot okozhat a HPV vírus?
- + Élettartam hosszabbítás mellett életminőség javítás
- + Egy daganaton belül sokféle rákos sejt lehet